top of page

vr 24 mei

|

Landgoed de Denneboom

Moussa Cissokho - Kora concert

Sounds of West-Africa with Moussa Cissokho on the Kora and Ibou Ndong on the Kalebas

Moussa Cissokho - Kora concert
Moussa Cissokho - Kora concert

Tijd en locatie

24 mei 2024, 19:30 – 21:00

Landgoed de Denneboom, Gestelseweg, 5481 XD Schijndel, Nederland

Gasten

Over het evenement

Moussa Cissokho geboren in Dakar, Senegal, in een familie van muzikanten. Als de zoon van Bacary Cissokho en de kleinzoon van de “Koning van Kora”, Soundioulou Cissokho, groeide hij op in de traditie van de Griotten. Zijn grootvader heeft een grote bijdrage aan de introductie van de Kora in Europa. Een griot is in West-Afrika een dichter, lofzanger en muzikant en wordt beschouwd als bewaarder en verteller van mondeling overgebrachte tradities en geschiedenis.

Zelfs in in de huidige tijd met alle media en globalisatie, behouden de griotten hun taak en delen hun verhalen vol wijsheid, berispelijkheid en lof & soms is alleen de Kora aan het woord. Opgegroeid in de Mandinka cultuur is Moussa bekend met de rituelen en geluiden van traditie, waar kennis wordt bijgebracht door orale traditie, verhalen, liederen en spreuken.

Tegenwoordig speelt Moussa in verschillende formaties en stijlen, zoals JMO (Jan-Galega Brönnimann, Moussa Cissokho, Omri Hason). Dit zijn 2 broeders die wonen in Zwitserland. Ook speelt hij verschillende instrumenten buiten de Kora om.

Laat je deze avond meenemen door de wonderschone geluiden van de West-Afrikaanse pure klanken en de Kora in traditionele vorm.

Tickets

  • Ticket Kora concert

    € 22,00
    Btw: +€ 1,98 BTW

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page