top of page

Landgoed De Denneboom

Omarm de natuur

Landgoed De Denneboom, volgens de overlevering een oud Keltisch heiligdom, dat de huidige bewoners gebruiken als een op de gemeenschap gericht centrum voor verbinding met de natuur, waar Yoga centraal staat.

Yoga is een staat van zijn, een vereenzelving met de natuur. Zoals binnen, zo ook buiten. Yoga als een pad van innerlijke groei & bloei geeft ons gereedschappen om onze innerlijke wereld in harmonie te brengen met de uiterlijke wereld door ons toegang tot bewustzijn te vergroten. Door middel van eenvoudige oefeningen die toegepast kunnen worden in het dagelijkse leven. 

Tijdloze kennis & oefening, voor de tijd van nu. Aangepast aan het unieke individu & afgestemd op de eenheid van het collectief. We zijn allemaal in verschillende fases van onze ontwikkeling. Het centrum biedt daarom ruimte aan een breed scala van activiteiten die ons in contact kunnen brengen met de natuur.

De bewoners

'Wij zijn Nik & Keri'

Beide nieuwsgierig met een voorliefde voor natuur & cultuur. Na vele ontdekkingsreizen zijn we in aanraking gekomen met de cultuur rondom Yoga. De afgelopen jaren hebben we ons verdiept in verschillende vormen van traditionele kennis rondom Yoga & Ayurveda. Dit geeft ons gereedschappen om balans in lichaam en geest te creëren & de werking hiervan te optimaliseren.

 

Wij hebben verschillende opleidingen gevolgd in traditionele yoga (hatha / asthanga). In onze lessen gebruiken we Asana (lichaamsoefeningen), Pranayama (ademhalingstechnieken), Mantra (chanting) & meditatie-oefeningen op een manier dat het toegankelijk is zonder eerdere ervaring.

 

De focus ligt op het vergroten van ons bewustzijn door middel van verschillende poses en oefeningen, waarbij we op een diepe laag ontspannen terwijl we observeren wat er beweegt op fysiek & mentaal niveau.​

Nik: ‘Mijn grootste expansie is ontstaan door volledige overgave & complete ontspanning van het zenuwstelsel.’

Nik & Keri zijn beide opgeleid vanuit het Kaivalyadham Institute, Lonavla, die dit jaar 100 jaar bestaan. Opgericht door Swami Kuvalayananda in 1924, is dit een van de oudste yoga-instituten ter wereld. Waar de principes en filosofie van Patanjali’s Ashtanga Yoga worden gevolgd en met trots traditionele yoga in zijn puurste vorm wordt onderwijzen, met een uniek perspectief.

Kaivalyadhama is het eerste yoga-instituut dat proactief wetenschappelijk onderzoek uitvoert om de voordelen en toepassingen van yoga aan te tonen. We passen deze kennis toe om holistisch welzijn te bieden en yogawijsheid wereldwijd te verspreiden.

Kaivalyadham logo
Het team
Nik Mimpen - Traditional Yoga & Ayurveda

Nik Mimpen

Traditionele Yoga, Pranayama

Keri Mukti - Yoga, Muziek, IPT

Keri Mukti

  • slap

Traditionele Yoga, Natuurlijk Yoga, Soundjourney, Vrouwenwerk, Integral Pelvic Therapy® Practicioner

Marlous - Yin Yoga

Marloes Meesters

  • Instagram

Yin Yoga

JPEG-afbeelding-4DB5-A32E-42-0.jpeg

Lotte van Veggel

  • slap

Voetreflextherapeut

Contact opnemen

Gestelseweg 16, 5481 XD Schijndel, Nederland

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze activiteiten

Dankjewel voor je aanmelding!

bottom of page