top of page

Class Schedule


Filteren op:

Yoga

Voor ons is yoga een levensstijl wat zich voornamelijk uit in het dagelijks leven. Vandaar dat we yoga aanbieden op Landgoed de Denneboom in verschillende varianten. Tijdens een individueel weekend retreat kun je jezelf onderdompelen in de leefgewoontes van een yogi. Het integrale gedeelte van yoga filosofie meenemen in de dagelijkse keuzes & het dag-tot-dag zijn. Ook hebben we wekelijkse groepsessies waarin we op de mat samenkomen voor verschillende oefeningen. Hierin bieden we verschillende varianten aan. Naast groepsessies bieden we ook individuele sessies aan die afgestemd worden op persoonlijke processen.  Dit is ideaal wanneer je specifieke ondersteuning kunt gebruiken bij bepaalde uitdagingen, denk hierbij aan herstel & symptomen van pijn. Kortom voor ieder wat wils.

Traditioneel Yoga
met Nik & Keri

Nik Mimpen - Traditional Yoga

Gebaseerd op yoga vanuit de Kaivhalyadham Institute, Lonavla, waar Yoga en wetenschap elkaar ontmoeten. Hier is er inmiddels 100 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar verschillende traditionele Yoga geschriften en hebben ze hun Yoga sessies afgestemd op de resultaten uit deze onderzoeken waardoor er op lange termijn het meeste uit de oefeningen wordt gehaald om onze ontwikkeling te ondersteunen.

De focus is op zo veel mogelijk fysieke en mentale ontspanning tijdens de asana. Wanneer we een yoga pose (asana) aannemen houden we hier een moment vast om te kijken of we zoveel mogelijk kunnen ontspannen dit zowel fysiek als mentaal. Na elke asana wordt er ruimte genomen voor integratie door het lichaam en hoofd volledig te ontspannen. Zo gaan we actief werken met aanspanning en ontspanning en willen we licht schijnen wat er in onszelf gebeurt tijdens de bewegingen/oefeningen.

Elke woensdag 16:00 tot 17:00 & vrijdag 07:00 tot 08:00 uur.

'In de yin stappen we samen uit de drukte van de dag. Uit de haast, uit de actie. Met verschillende asana's (yoga poses) keren we naar binnen en staan we stil bij wat er omhoog komt. 

We vertragen en verstillen om weer in contact te komen met dat wat je raakt en wat echt belangrijk voor je is. Voelen wat gevoeld mag worden en met liefdevolle aandacht luisteren naar wat je hart fluistert.'

 

Op woensdag 19:15 tot 20:15 & zondag 19:15 tot 20:15.

Bekijk de activiteit voor exacte beschikbare data.

Yin Yoga
met Marlous

JPEG-afbeelding-4DA6-8212-2D-0_edited_edited.png

Natuurlijk Yoga
met Keri

Keri Mukti - Natuurlijk Yoga

Natuurlijk yoga is een veelzijdig practice met meditatie, ademhalingstechnieken, yoga flow gebaseerd op de natuurlijke 5 elementen; ruimte, lucht, vuur, water & aarde, die subtiel terugkomen tijdens de practice. De oefeningen zijn een samensmelting van vinyasa oefeningen in een Ayurvedisch jasje. Ayur (leven)-veda (wijsheid/wijze) staat in het kort voor een lang & gezonde manier van leven. In het Ayurveda kijken we holistisch vanuit de elementen en verschillende cycli die zich voordoen in een moment, zoals bijvoorbeeld het seizoen.

 

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van beweging met een variatie aan asana's om lichaam & geest samen te brengen. Vinyasa betekent 'verbinding van beweging & adem'. Tijdens de Vinyasa-oefeningen bewegen we van houding naar houding terwijl je fysieke kracht, uithoudingsvermogen & flexibiliteit opbouwt.

 

Yoga & Ayurveda zijn sterk verbonden & verenigt in de Universele Wijsheid die ze met zich meebrengen. Vanuit het Ayurvedische perspectief bestaat iedereen uit de elementen & ieder heeft een verschillende samenstelling, waardoor we allemaal een unieke uitdrukking zijn van de natuur. Hierop gebaseerd heeft iedereen ook verschillende soorten voedsel, kruiden geneeswijzen, levenswijzen & yoga-oefeningen nodig om een balans te creëren tussen ons lichaam, geest & hoofd.

Met deze les gaan we bewegen, verbinden & op een zachte, spelende manier op zoek naar de natuurlijke elementen in onszelf.

Elke vrijdag 08:30.

Meedoen?

Shamanistisch jaar avontuur deel 1  (23 of 38)_edited.jpg

1

Losse les

Een losse les is €15,- per groepssessie.

2

10 rittenkaart

10 groepssessies voor €111,- geldig voor het hele gezin.

Boek een les

Via het lesrooster boven aan de pagina kun je jouw les boeken.

A single lesson is €15 per group session.

bottom of page